Ле Тисие: Тотнъм ще има проблем когато Реал дойде за Почетино


И. Ангелов

Ле Тисие: Тотнъм ще има проблем когато Реал дойде за Почетино

Мат Ле Тисие коментира слуховете за ситуацията на Зинедин Зидан в Реал Мадрид и възможността той да бъде заместен от клуба с Маурисио Почетино от Тотнъм. В студиото на Sky Sports легендата каза:

"Ще има притеснения. Ще има фенове на Тотнъм, които ще помислят, че с напускането му това ще са няколко прахосани години. С този дух, който той създаде той държи тима заедно и обвърза важните играчи с тима, без да има голям бюджет.

"Играчите са там поради правилните причини. Той искаше те да останат и съм сигурен, че в преговорите с тях той е споделял, че е там за да довърши проекта в дългосрочен план. Казал е 'Ще играем на нов стадион, ще имаме шанс да се подобрим, бъдете с мен'. В тази ситуация ще стане много сложно когато дойде друг клуб и той само каже 'Довиждане'.

"Аз мисля, че Даниел Леви чувства, че има правилния човек и клубът се движи напред. Но те все още са назад в Шампионска лига. Дали ако не влизат в нея Почетино ще попадне под напрежение?

"Те не претендират и за титлата, а ако изпуснат и топ 4 Леви може да помисли, че това е регрес. Нещата се променят бързо в днешно време. Аз бих искал да мисля, че той е спечелил достатъчно доверие, за да бъде оставен дори при негативен сезон."

  Сподели
183