Юнайтед помете Йовил в Купата на Англия


Н. Гавазов

Юнайтед помете Йовил в Купата на Англия

Манчестър Юнайтед уверено преодоля петия кръг на Купата на Англия, разгромявайки като гост скромния Йовил с 4:0. Представителят на четвъртото ниво на английския футбол се оказа твърд орехи успя да издържи чак до 41-та минута, когато Маркус Ршфорд преодоля няколко противникови играча, загуби топката, но защитникът се забави и нападателят с едно докосване порази вратата.

Всичко стана ясно в 61-та минута, когато "червените дяволи" организираха бърза контраатака. Дебютантът Алексис Санчес подаде от центъра на Андер Ерера, който направи 0:2, пращайки топката в далечния ъгъл.

Малко след това Хуан Мата вкара трети гол, но заради засада той бе отменен. Домакините обаче не се разминаха с попадението - влезлият като резерва Джеси Лингард взе инициативата върху себе си, проби в наказателното поле и стреля за 3:0 за Юнайтед.

Окончателното 4:0 бе дело на Ромелу Лукаку, който в компенсираната минута се възползва от остро подаване на Маркос Рохо.

Независимо от трудното първо полувреме, Юнайтед показа грамадно преимущество в класа след почивката и постигна победа с подобаващ за такъв съперник резултат.

 

  Сподели
207