Жозе: Санчес беше с крак и половина в Сити


И. Ангелов

Жозе: Санчес беше с крак и половина в Сити

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо обясни повече подробности около трансфера на Алексис Санчес в тима на "червените дяволи". През август Санчес бе близо до 60-милионен трансфер в Ман Сити, който пропадна в последния ден на прозореца, а сега Юнайтед успя да привлече играча:

"Аз искам ясно да кажа, че това не бях аз. Цялата заслуга е на собствениците и борда. Те го направиха. На хората сякаш им е трудно да кажат 'Браво, направихте го по фантастичен начин'. Той беше с единия крак и половина в друг клуб.

"Трудно се дават благодарности. Дори когато печелим винаги има някое "ако". Когато играч се представи фантастично винаги има нещо негативно. Но реалността е, че без Манчестър Юнайтед цялата индустрия щеше да е в беда. Това е част от това да си голям клуб."

Моуриньо коментира и подновяването на договора си до 2020-та година с Юнайтед:

"Аз съм тук от дълго, дълго време, но и започнах много млад. Не съм толкова стар, колкото мислят хората. Аз съм на 55, но аз се чувствам много млад. Преди няколко месеца казах, че ще е невъзможно да завърша кариерата си в Манчестър Юнайтед. В модерния футбол е почти невъзможно да задържиш работата си 10-15 години. Аз не казвах, че ще напусна, а че искам да работя още 10-15 години. Аз обичам това и не се виждам в друга професия."

  Сподели
215