Венгер: Трудно се побеждават отбори като Нотингам Форест


Н. Гавазов

Венгер: Трудно се побеждават отбори като Нотингам Форест

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели мнение за поражението от Нотингам Форест с 4:2 в мач от 1/32-финалите на Купата на Англия. Напомняме, че това бе първата среща, в която французинът отсъстваше от пейката, заради наказанието си от три мача.

"Отсъствието от треньорската скамейка бе много неприятен момент. Освен това трябваше да наблюдавам как отборът губи. Арсенал имаше срещу себе си един добър съперник, който се намираше във форма и бе концентриран върху мача.

Като цяло, не се представихме добре. Много от футболистите, които излязоха на терена, взеха участие в мача в средата на седмицата. Когато отборът не побеждава, квалификацията на играчите се подлага под съмнение. Убеден съм, че притежаваме опитен отбор, в който има осем или девет национални състезатели. Грешно е да се приписва загубата на неверен избор на състава.

Отбори като Нотингам трудно се побеждават. В подобни мачове не бива да се допускат такива грешки в отбрана. Що се отнася до ситуацията с втората отсъдена дузпа срещу нас, аз не я видях. Вече казах на реферите всичко, което трябваше да кажа. Повече за това няма нужда да говоря", заяви Венгер.

 

  Сподели
197