Клоп: Дебют като приказка


И. Ангелов

Клоп: Дебют като приказка

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп определи дебюта на новото попълнение Върджил ван Дайк като приказка след като той се представи добре дефанзивно и в края на срещата реши двубоя с гол във вратата на кръвния враг Евертън в третия кръг от ФА Къп.

"Това е приказка в един свят, в който приказките вече липсват. Така че аз мисля, че това е нещо специално. Беше трудно решение той да започне, защото не бяхме 100% убедени. Първият план беше той да не стартира, но Деян и Раги изиграха много срещи напоследък и промених намерението си. Това помогна.

"Той показа много неща и искам да ги показва занапред. Глава, първо докосване, добра игра под напрежение и той е заплаха при статични положения. Той беше много по-добър, отколкото мислех, защото е трудно. Аз съм казвал и преди, че очакванията ми лесно се достигат, но аз искам той да показва точно това.

"Всички знаят, че очакванията могат да доведат до напрежение и така да изглеждаш различно от обичайното, но той очевидно се справи с напрежението тази вечер."

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
125