Ливърпул търси заместник на Коутиньо във Франция


Н. Гавазов

Ливърпул търси заместник на Коутиньо във Франция

Ливърпул започна работа по търсенето на заместник на полузащитника Филипе Коутиньо, насочвайки вниманието си към Тома Лемар от Монако. Според източника на информацията, мърсисайдци са определили 22-годишния французин за своя трансферна цел номер едно през зимата.

Ситуацията около Коутиньо не внушава оптимизъм в ръководството на Ливърпул. През лятото клубът успя да удържи бразилския футболист против неговата воля, но сега ситуацията изглежда още по-сериозна. Филипе продължава да мечтае за Барселона, а испанският клуб е готов с оферта от 150 милиона евро. Също така англичаните изглеждат по-сговорчиви сега и доказателство за това е, че никой от "Анфийлд" не зае твърда позиция, че Коутиньо ще остане в клуба. Нещо повече, мениджмънтът на Ливърпул обмислят кой да заеме мястото на бразилеца във "великолепната четворка".

Кандидат номер едно е Лемар, когото Ливърпул, наравно с Арсенал, следеше през лятото. Както твърди Yahoo Sport UK, позовавайки се на изтичник, близък до Тома, френският национал е готов да напусне Монако по средата на сезона, ако двата клуба се договорят за размера на компенсацията.

Съобщава се, че Ливърпул вече е влязъл в контакт с Лемар. Но за да бъде привлечен Тома, "червените" ще трябва за втори път в рамките на един месец да обновят трансферния си рекорд, след покупката на защитника Върджил ван Дайк за 75 милиона паунда.

 

  Сподели
137