Джеймс Пиърс: Ливърпул държи всички козове за Коутиньо


Н. Гавазов

Джеймс Пиърс: Ливърпул държи всички козове за Коутиньо

Журналистът Джеймс Пиърс, който е известен с близостта си до "кухнята" на Ливърпул, коментира ситуацията около полузащитника Филипе Коутиньо. Представителят на медиите е убеден, че мърсисайдският клуб държи всички козове и не бива да продава бразилеца през този трансферен прозорец.

"Трансферният прозорец отвори и каталунските средства за масова информация заявяват, че полузащитникът на националния отбор на Бразилия на практика е преминал в Барселона. Ние вече сме го слушали това.

Испанският Спорт твърди, че "Коутиньо повече няма да носи фланелката на Ливърпул". Изданието смята, че сделката за покупката на полузащитника ще бъде завършена в следващите дни, а стойността на трансфера е 150 милиона евро.

За да се случи това, трябва много неща да се променят. В момента Ливърпул не е получавал предложение от Барселона за покупката на Филипе Коутиньо. Ако полузащитникът възнамерява да не играе за "червените" през втората половина на сезона, тогава той трябва да каже за това на Юрген Клоп.

През миналото лято каталунските средства за масова информация поднесоха урок, който трябва да бъде запомнен. Потокът от дезинформация бе постоянен, от "пробив в преговорите" до детайлите от личния договор на Коутиньо с Барселона.

Опитвайки се да отвлече вниманието от своите неуспехи на трансферния пазар, изпълнителният директор на "блаугранас" Алберт Солер заяви, че Ливърпул е поискал от Барселона 200 милиона евро за своя играч в последния ден за трансфери.

Ръководните органи на Ливърпул опровергаха това изявление. Те бяха непреклонни в това, че Ливърпул не е определял цена за Коутиньо и не са водени никакви преговори с каталунския клуб за продажбата на полузащитника, чието официално заявление за трансфер бе игнорирано.

Три предложения на Барселона бяха отклонени. Но лятната сага отново е актуална, само че този път красноречието на Ливърпул е променено. Нито собствениците, нито Юрген Клоп не заявиха, че Филипе Коутиньо няма да напусне.

Немският специалист подчерта, че клубът няма нужда да продава играчи, даже след рекордния трансфер на Върджил ван Дайк. Но босът на "червените" не даде гаранции, че Коутиньо ще остане в Ливърпул през февруари.

Защо? Може би Клоп знае, че Барселона има намерение да представи свое предложение през януари, а то да бъде прекалено съблазнително, така че да не може да бъде отказано? Може би Клоп предпочита да вложи парите в първокласна замяна на Коутиньо, която иска да играе за отбора и да не държи играча срещу волята му?

Освен това, възможно е Клоп и Коутиньо да не желаят да влошават ситуацията. Ливърпул не желае да губи бразилеца през януари, но и не желае да къса конците с най-ценния актив в отбора.

В края на краищата, ако Барселона не направи подходящото предложение, започвайки от 125 милиона паунда, то "червените" могат да заявят, че не по тяхна вина се е провалила мечтата на бразилския полузащитник.

Това, което е неоспоримо е, че Ливърпул държи всички козове в ръкава си. Филипе има действащо съглашение с "червените" до лятото на 2022 година, а в контракта му няма опция за откупване. Няма смисъл да се продава плеймейкъра през януари. Може би Коутиньо ще премине в Барселона през лятото.

Съгласуване на предварителна сделка през януари, която да влезе в сила през юли, би удовлетворила всички страни. Коутиньо ще получи желаното, Барселона своя играч, а Юрген Клоп време, за да построи бъдещия Ливърпул без бразилския вълшебник", заяви Пиърс.

 

  Сподели
628