Карагър: Фърги никога не мрънкаше като Моуриньо


И. Ангелов

Карагър: Фърги никога не мрънкаше като Моуриньо

Легендата на Ливърпул Джейми Карагър сподели мнението си за мениджъра на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, сравнявайки го с легендарния сър Алекс Фъргюсън. Моуриньо нападна ресурсите на лидера във Висшата лига и заговори, че трудно отборите с по-малък бюджет биха могли да застигнат момчетата на Гуардиола. В своята рубрика в Telegraph Карагър коментира:

"В миналото той може би предизвикваше симпатия. Сега не. Не и когато се намира в един от най-богатите клубове в света, при който похарчи повече от повечето отбори в Европа и така единственият начин, по който можеш да се бориш с конкурентите остана с работа на тренировките и мениджърски усет.

"Това разделяше сър Алекс Фъргюсън с всички останали. Въпреки многото успехи, натрупани от него когато той разбиваше конкуренцията на пазара, в късните години на Фъргюсън когато Челси и Сити харчеха повече, той впечатли най-много.

"Той не само държеше Юнайтед конкурентен, но печелеше титли с неговия стил на футбол. Откакто Фъргюсън се пенсионира през 2013-та Юнайтед похарчи много повече, отколкото когато той беше там. Те платиха 600 милиона лири за нови при Дейвид Мойс, Ван Гаал и Моуриньо."

  Сподели
147