Анри: Санчес разваля отбора, време е да бъде продаден


И. Ангелов

Анри: Санчес разваля отбора, време е да бъде продаден

Легендата на Арсенал Тиери Анри сподели мнението си, че нападателят Алексис Санчес става причина за разединяването на състава с непрестанните си желания за напускане и спекулациите около бъдещето му. Според Анри е време Арсенал да получи съответната сума за чилиеца:

"Има разделение в отбора. При гола си той ги повика да дойдат, но играчите не дойдоха - защо? Не искат ли да празнуват? 

"Вие не сте там за Алексис Санчес. Вие сте там за Арсенал. Арсенал вкара. Вървете да празнувате. Който и да вкара не трябва да ни пука за това, трябва да празнуваш със съотборниците си. Джак Уилшър отиде там защото даде асистенцията, не знам за другите.

"При първия гол си мислех, че прекалено се вторачвам защото Алексис Санчес ме накара да забележа това. Той вкара, обърна се и 'Чакай малко, аз съм сам тук!' Това беше странно. Тук говорим за нещо, което те създадоха сами в състава. 

"Алексис Санчес ще липсва на отбора и Месут Йозил също, защото те са качествени играчи. Сега трябва да ги пуснем без пари ли? Ако сега идват оферти, то по-добре да получиш пари за тях защото така или иначе в края те ще си тръгнат. Те не са подписали нови договори още. В края на сезона наказанието може да е двойно - ще напуснат и няма да получиш пари.

"За мен това е изумително. Ван Перси си тръгна, аз си тръгнах. Много играчи напуснаха, но за тях бяха върнати пари. Тези могат да си тръгнат без пари. Така че дали е добре да ги задържиш и да се молиш да останат, или да ги продадеш?"

  Сподели
229