Моуриньо: 286 милиона за трансфери? Това е недостатъчно


Н. Гавазов

Моуриньо: 286 милиона за трансфери? Това е недостатъчно

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо изрази мнение, че клубът не е похарчил достатъчно средства за трансфери от момента на неговото пристигане на "Олд Трафорд" през 2016 година. Откакто португалецът оглави "червените дяволи", Юнайтед даде 286 милиона паунда за нови футболисти. Жозе е недоволен, че съседите от Манчестър Сити могат да си позволят да купуват крайни защитници на цената на нападатели, а Юнайтед не може да прави това.

"Голям клуб и голям отбор са две различни неща. В Юнайтед ние сме едва във втората година на изграждането на отбор, за който знаете, че не беше сред най-добрите в света в последните сезони. Манчестър Сити може да си позволи да купува крайни защитници на цената на нападатели. А когато говорите за големи футболни клубове, тогава имате в предвид историята на клуба", заяви Моуриньо.

"Юнайтед е похарчил около 286 милиона паунда от момента на моето пристигане? Добре, но това не е достатъчно. За големите клубове цените на играчите са други в сравнение с останалите клубове. Исторически е така, че големите клубове плащат повече, заради богата си история. Когато вие говорите за отговорност към печеленето на трофеи Тотнъм нямат такава, защото нямат история като нас. Арсенал нямат отговорност да станат шампиони, Челси - също. Големите клубове са големи заради историята си", завърши португалецът.

 

  Сподели
281