Невил: Сити не е велик, Пеп не е Фърги


И. Ангелов

Невил: Сити не е велик, Пеп не е Фърги

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Гари Невил сподели мнението си, че Манчестър Сити е на доста титли разстояние от това да се нареди сред великите отбори в Англия. Според легендата "гражданите" не могат да се впишат в една категория с отборите на Сър Алекс Фъргюсън и Челси на Жозе Моуриньо.

Пеп Гуардиола подобри и продължава да подобрява рекорда за поредни победи във Висшата лига, при 17 поредни победи, като в момента тимът му е на 13 точки пред Юнайтед на първо място и за сезонът има едно единствено равенство освен победите си.

"Аз мога да призная Сити за страхотен отбор дори при факта, че не са спечелили лигата още. Когато я спечелят, ще кажем, че това е страхотно постижение. Но за да си един от великите отбори в английската футболна история, ти трябва да печелиш много титли - трябват две или три. 

"В тази категория са Байерн Мюнхен на Гуардиола или неговата Барселона, с която спечели няколко европейски купи. Това са страхотни отбори. Челси при Жозе Моуриньо, Юнайтед на Сър Алекс и Ливърпул през годините - това са страхотни отбори. Не мога да кажа, че една спечелена лига те поставя при тях. 

"Не сме виждали нещо подобно. Но нека да се успокоим и да видим голямата картина. Аз мисля, че те ще трябва да спечелят още един път лигата и европейската купа преди да станат велик отбор."

  Сподели
188