Коутиньо е на "две седмици" от трансфер в Барселона


Н. Гавазов

Коутиньо е на

След две седмици полузащитникът на Ливърпул Филипе Коутиньо ще може да премине в Барселона. Това твърди испанската преса, включително и тази, която е базирана извън Каталуния. През лятото Барселона отправи три предложения за покупка на Коутиньо, а самият Филипе подаде молба за трансфер. Но Ливърпул отказа да върне думите си назад, след публичното обещание на собствениците от Fenway Sports Group (FSG) да не продават водещия си играч.

След летните си душевни терзания Коутиньо се върна към участие за "червените" и до момента предпочита да бяга от въпросите за своето бъдеще. Предполага се, че 25-годишният бразилец все още желае да премине в Барселона.

Според информация на испанската преса, има всички шансове Коутиньо да завърши своя трансфер на "Камп Ноу" към 6 януари. Във вторник агентите на играча са провели поредната среща с Барселона и са изгладили последните детайли от личния контракт на стойност 12 милиона евро.

Паралелно с това агентите на бразилеца са постигнали договореност и с FGS за това, че на Коутиньо ще бъде позволено да си тръгне през януари, ако за него постъпи оферта в размер на 150 милиона евро. По такъв начин собствениците на английския клуб значително са смекчили своята позиция и на практика са определили цена на играча. Освен това мърсисайдският клуб вече е започнал работа по намиране на нов член на своята "великолепна четворка".

Очаква се, че трансферът на Филипе ще стане най-скъп в историята на Барселона. Каталунците възнамеряват да предложат исканата от Ливърпул сума, като според постъпващите информации, единственото, което двата клуба остават да договорят е схемата на плащане.

 

  Сподели
150