Юнайтед се отказа от Гризман, Барса е фаворит за французина


Н. Гавазов

Юнайтед се отказа от Гризман, Барса е фаворит за французина

Манчестър Юнайтед вече не се надява да привлече нападателя на Атлетико Мадрид Антоан Гризман. Напомняме, че "червените дяволи" бяха близо до трансфер на играча от националния отбор на Франция през миналото лято, започвайки подготовката за сделката още преди да отвори трансферния прозорец.

Както призна самият Гризман, той непременно е щял да се отправи към "Олд Трафорд", ако не е била забраната за трансфери, наложена на Атлетико - Антоан отказа да изостави клуба си в трудния момент.

Логично е да се очаква, че Юнайтед ще се върне към този въпрос в края на сезона, но сега става ясно, че евентуална сделка е с малък шанс да бъде осъществена. Според източник, намиращ се близо до високопоставени лица в двата клуба, нито в Манчестър, нито в Мадрид вярват, че Гризман ще се отправи към "Олд Трафорд". Причината за това е интересът на Барселона към 26-годишния французин.

Каталунците продължават да търсят футболист, който да замени внезапно заминалия за ПСЖ Неймар и виждат такъв в лицето на Гризман. Първоначално Юнайтед е възнамерявал да наддава за французина, предлагайки цена от 100 милиона паунда, но в последствие мениджмънтът на английския клуб е преценил да не прави това.

Според запознати със ситуацията, при това положение Барселона остава клубът с най-големи шансове да подпише с Гризман - по-малко вероятно през зимата и по-реално след края на сезона. Напълно е възможно каталунците да сключат предварителен договор с Атлетико Мадрид за покупка на играча през лятото.

Напомняме, че тези дни Диего Симеоне заяви, че Гризман ще стане по-добър, ако премине в отбор, който изповядва по-атакуваща философия.

 

  Сподели
142