Рафа: Нюкасъл са аутсайдери в сравнение с Лестър Сити


П. Пенков

Рафа: Нюкасъл са аутсайдери в сравнение с Лестър Сити

Мениджърът на Нюкасъл Рафа Бенитес сподели своето мнение преди предстоящия сблъсък с Лестър Сити от Висшата лига. Според испанецът има сериозна разлика между клубовете в първенството, които отделят сериозни суми за своето съществуване, като определи "лисиците" като много по-добри във финансово отношение в сравнение с Нюкасъл. 

Всъщност статистиката покрепя това негово твърдение, тъй като Лестър похарчи огромната сума от 77 милиона паунда за нови попълнения през изминалото лято. В клуба бяха привлечени имена като Келечи Ихеаначо (25 милиона), Адриен Силва (21 милиона) и Хари МакГайър (17 милиона). 

"Ние не може да си позволим толкова сериозни попълнения. Имаме проблем, тъй като Лестър може да се позволи да плаща заплати на тези футболисти, а ние не. Това означава, че те имат по-добър отбор, който е способен да се развива. Да не говорим, когато играеш в Чемипиъншип, защото там е още по-трудно. Завърнахме се във Висшата лига и желаем да останем тук, като се надяваме през следващото лято да успеем да привлечем подобни играчи и да бъдем още по-силен отбор," сподели Бенитес.  

  Сподели
210