Моуриньо: Отборът се нуждае от вратар като Де Хеа


Н. Гавазов

Моуриньо: Отборът се нуждае от вратар като Де Хеа

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо заяви след мача с Арсенал, че никога не е виждал такава добра игра в изпълнение на вратар. 14-те спасявания на Давид Де Хеа не само, че обновиха рекорда във Висшата лига на Англия по този показател, но помогнаха на "червените дяволи" да постигнат важна победа на "Емирейтс", която позволи на тима да се доближи на 5 точки до своите съседи от Манчестър Сити.

Според думите на Жозе, той никога в кариерата си не е виждал вратар да показва толкова добра игра.

"Хареса ми как отборът игра и се бореше. В един момент Арсенал показа изненадващ футбол в атака, създавайки ни купчина проблеми. Но аз трябва да кажа, че моите играчи заслужават най-ласкави думи по свой адрес. не съм силен в английския, но мисля, че те бяха удивителни и просто феноменални. Това са заслужени три точки.

Планът ни се състоеше в това, всички играчи - започвайки с нападатели - да се защитават без топлата, след което да се организират контраатаки. Това и позволи да вкараме головете си. Те също имаха положения, но не забравяйте за нашия вратар.

След мача казах на Давид, че видях най-добрата игра в изпълнение на вратар. Отборът се нуждае от такъв вратар, особено когато се бори за трофеи", заяви Моуриньо.

Също така португалецът коментира изгонването на Пол Погба, заради което французинът ще пропусне дербито с Манчестър Сити.

"Не знам, дали имаше червен картон там, по-добре е да оставя този въпрос на вас. Както и нарушението на Кошчелни срещу Лукаку", каза още Моуриньо.

 

  Сподели
107