Челси се изправни с Юнайтед след успех над Нюкасъл (видео)


П. Пенков

Челси се изправни с Юнайтед след успех над Нюкасъл (видео)

Челси се изравни по точки с втория в подреждането Манчетър Юнайтед, след като днес "лондончани" постигнаха победа с 3:1 у дома на Нюкасъл. Съставът на Антионио Конте успя да постигне пълен обрат в днешния сблъсък, след като "свраките" откриха резултата още в 12-та минута, благодарение на нападателя Дуайт Гейл.

След попадението "сините" бързо успяха да се преорганизират и да насочат усилията си към изравяването на резултата. То и не закъсня, като само 10 минути по-късно Еден Азар успя да се разпише за 1:1. Белгийският национал се възползва от центирана топка в наказателното поле на гостите, която не беше изчистена от отбраната и с точен шут Азар изпрати кълбото в мрежата на Карл Дарлоу. 

Настикът на "лондончани" не стихна след изравнителното попадение и след поредни пробив на десния фланг, Виктор Моузес успя да центира в наказателното поле, изпращайки топката към Алваро Мора, който без никакви изравнения успя да се разпише за 2:1. 15 минути преди края на втората част Челси получи правото да изпълни дузпа след нарушение на Мат Ричи в наказателното поле. Зад топката застана Еден Азар, който отново записа името си сред голмасторите за крайното 3:1 в днешния сблъсък. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
239