Диксън: Венгер трябваше да си тръгне в края на миналия сезон


Н. Гавазов

Диксън: Венгер трябваше да си тръгне в края на миналия сезон

Легендарният бранител на Арсенал Лий Диксън е на мнение, че Арсен Венгер повече няма да спечели Висшата лига на Англия и в края на миналия сезон е бил най-добрият момент да напусне клуба. Когато през месец май лондончани спечелиха Купата на Англия, Венгер подписа нов двегодишен договор с клуба. Но още на старта на новата кампания стана ясно, че "артилеристите" нямат никакви сили да се намесят в битката за титлата. Ентусиазмът сред феновете бързо се изпари, а за 11 кръга Арсенал изостава от лидера Манчестър Сити с 12 точки.

Диксън, който има четири титли във Висшата лига на Англия е убеден, че Венгер е допуснал грешка, продължавайки сътрудничеството си с клуба.

"Те са много добри с топката и съвсем лоши без нея. А по такъв начин нищо не можеш да спечелиш. Искрено смятам, че след чудесната игра срещу Челси във финала за Купата на Англия бе най-доброто време да каже: "Знаете ли, аз възнамерявам да се оттегля настрана от това".

Аз съм негов голям почитател. Шест години играх при него. Харесва ми като човек и навремето той постигна огромни успехи.

Той имаше готова структура с надеждна отбрана, на която сложи своя отпечатък. Но сега се промени менталността на отбора. Тимът стана повече съсредоточен върху атаката и по-малко върху отбраната, а така балансът съвършено се промени", заяви Диксън.

 

  Сподели
286