Клоп може да харчи всичките пари от евентуална продажба на Коутиньо


Н. Гавазов

Клоп може да харчи всичките пари от евентуална продажба на Коутиньо

Ръководството на Ливърпул е уверило мениджъра Юрген Клоп, че той може да похарчи цялата сума в случай на продажба на полузащитника Филипе Коутиньо. Напомняме, че през лятото "червените" категорично отказаха да обсъждат с Барселона продажбата на бразилеца, макар че самият футболист желаеше да премине в клуба от "Камп Ноу". Ливърпул успя да удържи Коутиньо, но отношенията между клуба и играча се оказаха влошени - може би, непоправимо. Дългосрочните перспективи на Филипе на "Анфийлд" изглеждат много съмнителни.

Очаква се, че още през януари Барселона ще предприеме нов опит да привлече 25-годишния футболист. Изданието Daily Mirror, напук на твърденията на всички журналисти, близки до "кухнята" на английския клуб, вярва в това, че този път "червените" ще са по-сговорчиви, тъй като в края на краищата за Клоп няма смисъл да задържа играч, който вижда бъдещето си на друго място и не желае да се раздава напълно.

Според изданието, Юрген е получи гаранции от клубната управа, че всички получени средства от продажбата на Коутиньо ще бъдат инвестирани за укрепване на състава. Предполага се, че каталунците ще предложат 130 милиона паунда. Ако това се случи, тогава в ръцете на Клоп ще се появят средства, с чиято помощ ще могат да бъдат укрепени проблемните позиции и най-вече центъра на отбраната.

Напълно е възможно Ливърпул да възобнови своя интерес към защитника на Саутхемптън Вържил ван Дайк, чиято трансферна стойност е 70 милиона паунда.

 

  Сподели
193