Манчестър Сити готви отмъщение на Арсенал


Н. Гавазов

Манчестър Сити готви отмъщение на Арсенал

Манчестър Сити взе решение да не купува нападателя на Арсенал Алексис Санчес през зимния трансферен прозорец. Напомняме, че чилиецът даде ясно да се разбере, че не желае да подписва нов договор с клуба и искаше да си тръгне още през лятото.

Според източника на информацията, на "Етихад" и досега изпитват яд от поведението на Арсенал в процеса на преговорите за Алексис. Първо "артилеристите" поискаха обмяна с Рахим Стърлинг, на което Хосеп Гуардиола не се съгласи, а на 31 август приеха предложението на Сити в размер на 60 милиона паунда, което накара "гражданите" да изпратят медицински екип до Южна Америка. В последния момент обаче Арсенал размисли и отказа сделката, след като Тома Лемар от Монако отказа трансфер на "Емирейтс".

Тези дни Арсен Венгер намекна, че изтичащият договор на Санчес го кара да помисли за продажба на чилиеца през зимата. Предполагаше се, че лондончани са готови да се разделят със звездата си за сумата от 30 милиона паунда.

Сити от своя страна възнамеряваше да предложи 20 милиона паунда за футболиста и се предполагаше, че двата клуба ще се пазарят и в крайна сметка ще постигнат компромис на цена от около 25 милиона паунда. Сега става ясно, че лидерът на Висшата лига на Англия е взел решение да отложи покупката на Алексис до лятото. Планът на "гражданите" е да подпишат със Санчес като свободен агент, т.е. да не платят нищо на Арсенал. Самият футболист пък ще получи разкошен контракт и бонус за преминаването си в Сити, за което вече е уведомен.

Сити няма проблем да даде и 30 милиона паунда за Санчес, но според източника, основната идея на "гражданите" е да си отмъстят на Арсенал за номерата на лондончани през лятото, когато "артилеристите" отказаха 60 милиона паунда, а сега ще останат и без пени, а и все пак ще загубят звездата си.

Единственият шанс на Арсенал да вземе нещо е ситуацията в Сити да се промени, т.е. някой от нападателите да получи травма, което да накара "гражданите" все пак да извадят пари за чилиеца.

 

  Сподели
203