Гуардиола не очаква сезон без загуби


Гуардиола не очаква сезон без загуби

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че не очаква да избегне загуба до края на сезона във Висшата лига на Англия. Към момента "гражданите" се представят впечатляващо - те са на върха в класирането и увеличиха дистанцията от близките си преследвачи на 5 точки, като вкараха 33 гола в девет мача. Гуардиола обаче не си прави никакви илюзии, че може да повтори постижението на "непобедимите" от Арсенал.

"Знам, че на хората много им харесва да сравняват всякакви рекорди, особено при ситуации, когато се печелят трофеи. Радвам се, че постигнахме 11 поредни победи, защото така показахме, че сме способни да печелим много поредни мачове. Но толкова. Няма как да се случи да завършим сезона без загуба, защото ще участваме в много срещи, в много съревнования, а всички те са престижни. Спечелване на титлата с такъв рекорд звучи нелепо. Ще има момент, в който ще се препънем. Любопитно е да видя, как със своите играчи ще реагирам на такава ситуация", заяви Гуардиола.

 


[email protected]
BIO

Николай Стоянов Гавазов е роден на 16 август 1967 година в град Пловдив. Завърша висшето си образование във Велико Търново, специалност история и педагогика, а по-късно учи психология. Започва като журналист по политически теми, работил е за вестник „Нов Живот”, както и за няколко сайта. От 2008 година се отдава на футбола.

171