Клоп: Поднесохме им головете на табла


Н. Гавазов

Клоп: Поднесохме им головете на табла

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп пое вината върху себе си за загубата с 4:1 от Тотнъм в мач от деветия кръг на Висшата лига на Англия, заявявайки, че отборът отново е позволил на съперника да вкара с лекота. Напомняме, че в неделя на "Уембли" отбранителните проблеми на "червените" отново провалиха мърсисайдци. Немецът признава, че действията на неговите играчи ярко контрастират с безгрешната игра на Тотнъм.

"Създаде се впечатление, че владеехме топката в 60-70 процента от времето, но видяхте първите два гола и ситуациите преди това. Това бяха елементарни ситуации за отбрана, но подобно нещо се случва вече цял сезон.

Имахме своите положения за гол, вкарахме едно попадение и още нищо не бе загубено. Ситуацията може да се поправи, когато губиш само с един гол от Тотнъм. Но за да се случи това, трябва да си пределно концентриран. Именно заради липса на концентрация падна третото попадение. Четири наши грешки, а при Деле даже нямаше удар на 100%.

След десет минути през второто полувреме ние позволяваме да ни вкарат пореден гол. Това подчертава проблемите в този мач: съперникът действа много по-безгрешно, а това на 100% е наша отговорност. Това е моя отговорност. Не, аз не съм ги учил така да се отбраняват, както при първия гол. При втория гол се разминахме с топката и Сон се оказа по-бърз. Поднесохме им головете на табла.

Работата не е в увереността. Работата е в 100-процентова безгрешност. Получи се истинскли посредствен ден, за което вината е изцяло наша", заяви Клоп.

 

  Сподели
155