Торес отказва 200 000 паунда на Манчестър Сити?


Н. Гавазов

Торес отказва 200 000 паунда на Манчестър Сити?

Манчестър Сити възнамерява да направи фантастична оферта за звездата на „Ливърпул" Фернандо Торес, съобщава новината ESPN. Според източник на медията "гражданите" са готови да плащат на испанския национал рекордната седмична заплата от над 200 000 паунда, което означава, че „Ел Ниньо" ще се превърне в най-скъпия футболист в света. Според информацията обаче Торес ще откаже официално предложението на Сити, а главната причина е, че иска да играе в Шампионската лига. Това няма как да стане с настоящия му клуб, защото „Ливърпул" завърши на разочароващото седмо място в първенството на Англия, нито пък с Манчестър Сити, финиширал на пета позиция.

Снощи, в интервю за Sky Sports Хосе Антонио Петоне, който е агент на нападателя заяви, че Торес няма намерение да се мести от Ливърпул и остава в клуба.

„Торес остава в Ливърпул. Очевидно е, че всичко зависи от отношението на ръководството и това, което клуба иска да направи. Но така или иначе засега Фернанддо е щастлив да остане в Ливърпул", заяви Петоне.

Според специалистите обаче, след напускането на Рафа Бенитес възможността Торес да премине в Челси става все по-реална. Шампионите отдавна имат апетити към юношата на Атлетико Мадрид и с оглед хаотичната ситуацията на "Анфийлд", шансовете им да привлекат испанеца са големи. Роман Амбрамович е склонен да извади 50 млн. паунда за нападателя, докато от „Ливърпул" оценяват най-добрия си играч на 70 млн. Най-вероятно всичко ще се реши след Световното първенство, когато далече от футболните емоции, всички ще се съсредоточат върху трансферният пазар.

 

  Сподели
185