Рирашалисон се размина с наказание


Рирашалисон се размина с наказание

Нападателят на Уотфорд Ришарлисон избегна наказание за падането си в мача с Арсенал от осмия кръг на Висшата лига на Англия. 20-годишният бразилец спечели дузпа в 71-та минута след борба с Ектор Белерин. Веднага след мача Арсен Венгер се оплака и определи решението на арбитъра Нийл Суорбрик за "скандално".

Футболната асоциация на Англия, която от този сезон измени правилата за наказание на играчите за симулация, разгледа епизода, но стигна до извода, че в дадения случай няма материал за дело.

Това е първият случай, когато специалният комитет, занимаващ се със симулациите, разглежда такъв епизод във Висшата лига. До момента подобен случай имаше във Футболната лига на Англия.

 


[email protected]
BIO

Николай Стоянов Гавазов е роден на 16 август 1967 година в град Пловдив. Завърша висшето си образование във Велико Търново, специалност история и педагогика, а по-късно учи психология. Започва като журналист по политически теми, работил е за вестник „Нов Живот”, както и за няколко сайта. От 2008 година се отдава на футбола.

274