Невил: Гостуването на Анфийлд е най-големият мач


И. Ангелов

Невил: Гостуването на Анфийлд е най-големият мач

В своята рубрика за Sky Sports днес бившият защитник и капитан на Манчестър Юнайтед Гари Невил сподели спомените и очакванията си за идния кръг от Висшата лига, в който "червените дяволи" ще гостуват на Ливърпул.

"Това е най-голямата среща за Манчестър Юнайтед поради две причини. На първо място, Анфийлд винаги е най-голямото предизвикателство, психически и физически интензивно. Сега там очевидно има по-малко таланти от града, но атмосферата ще е брилиантна и това не е мач, който ще си позволиш да загубиш.

"Аз никога не се вълнувах когато пътувахме до Анфийлд. Винаги твърде много беше заложено на карта. Вълнението идва когато победиш там. 

"На второ място това е най-големият двубой защото Юнайтед срещаше отбори, които се намират по-ниско в лигата до момента, така че това е първи истински тест. Този мач по много начини ще ни подготви за идните тежки срещи - с Тотнъм и Челси в идните 4 кръга.

"По отношение на срещата аз смятам, че първите 30 минути ще са жизненоважни. Ливърпул може да играе само по един начин и те винаги са убийствени в първия половин час, а Моуриньо знае това. Моуриньо ще знае от миналата година, когато играеше да не загуби, че сега не може да си позволи загуба, трябва му план, който да е ефективен. Аз очаквам много от Юнайтед в предни позиции.

"Пол Погба ще е голяма липса с арогантността си с топката, така че Юнайтед вероятно ще е компактен и ще хвърля повече хора в контра, за разлика от миналата година, когато се бранеше с шестима. Садио Мане стана голяма сила за Ливърпул. Той определено е този, който носи различното в атаката на Ливърпул, затова ще е голяма липса. Но те все още имат Мохамед Салах, Роберто Фирмино и Филипе Коутиньо, които са страхотна заплаха.

"Ромелу Лукаку се вписа брилиантно при Юнайтед и той прави всичко, което се иска от него по отношение на обръщането на тези равенства у дома в победи, но срещи като тази са истинското предизвикателство пред него. Когато погледна представянията му за Евертън на Анфийлд, той не играеше добре, така че това ще е следващата крачка. Сега той няма да получава толкова подкрепа и трябва да покаже, че е безпощаден и ще печели големи мачове за Юнайтед.

"Хората ще го оценят по това как играе в големите мачове. Той е в клуб с големи цели, който иска да печели състезания, а един нападател от световна класа се оценява именно по играта в големи мачове и по титлите."

  Сподели
183