Венгер: Загубата на Кийрън Гибс е по-тежка


П. Пенков

Венгер: Загубата на Кийрън Гибс е по-тежка

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че транфера на Алекс Окслейд-Чембърлейн не е бил толкова "болезнен" за клуба, колкото този на Кийрън Гибс в Уест Бромич Албиън. Както знаете Гибс беше трансфериран за сумата от 7 милиона паунда в последния ден от трансферния прозорец, точно както и Чембърлейн, който се отправи в посока Ливърпул за сумата от 35 милиона паунда. 

 

От своя страна бранителят успя да се наложи в "лондончани" още на 18 години, излизали с фланелката на тима в 230 двубоя във всички турнири. Поради това Арсен Венгер разкри, че неговот отсъствие в клуба е много по-осезаемо:

"По принцип всеки желае стабилност и играчи, които поддържат качествата си. Наистина е вярно, че загубата на Гибс боли много повече от тази на Чембърлейн, тъй като той е част от Арсенал, още когато беше на 10 години. Той пристигна при нас като ляво крило, но аз успях да променя позицията му. Той не искаше да ни напуска. Гибс просто искаше игрово време. Той е на 27 години и просто желае да играе," разкри Венгер. 

  Сподели
227