Фъргюсън остава в клуба и ще разполага с 95 милиона


.

Фъргюсън остава в клуба и ще разполага с 95 милиона

Шефът на Манчестър Юнайтед Дейвид Гил сподели, че Сър Алекс Фъргюсън ще остане в клуба дори и след негово отегляне от настоящия му пост. "Да, Алекс ще има роля, като посланник на клуба," сподели Джил пред "Independent". "Но това тепърва ще се дискутира. Все още не сме говорили на тази тема. Тъй като е допринесал толкова много за Юнайтед ние желае да остане при нас. Както знаете той прекалено много обича Манчестър Юнайтед заради това Фъргюсън ще остане, но не мога да ви кажа кога ще стане това. Зависи какво иска да прави той на тази възраст. Определено Фъргюсън ще бъде част от клуба занапред."

"Според някои източници в Англия сър Алекс ще си отиде от клуба, но е трудно да се предположи това, тъй като той ще обсъди решението си първо със семейството си, а след това ще го сподели с мен. Заедно с него носим магията на Юнайтед в сърцата си. Заедно искаме клуба да жъне успехи на терена, заедно иска клуба да продължава да се развива и да заема първото място в световния футбол," добави Джил.

Междувремнно мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън ще има на разположение сумата от 95 милиона паунда за привличане на нови попълнения през летния трансферен прозорец, съобщава британския "The Sun". "Сър Алекс може да прави каквото поиска с поверените му пари. Да купува играчи, да инвестира в стадиона и тренировъчната база. Парите са там и затова на мениджъра няма да му се налага да пести. Документите сочат, че отделената сума ще бъде 95 милиона лири. Не сме в ситуация, в която Фъргюсън ще бъде ограничаван," сподели Гил.

  Сподели
20