Ливърпул е отбор за големите мачове


FUTBOL-TV

Ливърпул е отбор за големите мачове

В света на футбола съществуват много футболни гранда, много отбори с богата на успехи история. Във всяко голямо първенство има поне по един такъв тим, който в последно време се мъчи да се върне сред най-добрите. От дълго време насам в Англия това е отборът на Ливърпул. "Мърсисайдци" все още не могат да минат кота 18 по спечелени титли от английското първенство. Дори и успехите им в Европа намаляха, но всичко това е на път да се промени. Началото на новата кампания за Ливърпул е повече от обещаващо. Сайтове като Nostrabet дори започнаха да дават прогнози за шампионска титла на Ливърпул. Рано е да се говори за това. Как се определят техните шансове може да разгледате в сайта на Betfair, но преди паузата тимът доказа още веднъж едно познато твърдение - Ливърпул просто е роден да играе големи мачове.

Защо Ливърпул се затруднява срещу по-слаби тимове?

Не един или два пъти феновете на тима са си задавали този въпрос. Имаха повод да си го зададат и в началото на настоящата кампания. Ливърпул стартира с равенство в Премиър Лийг при гостуването си на Уотфорд. Проблемът бе, че нещата вървяха в правилната посока за "мърсисайдци", след като водеха с 3-2 до самия край на мача. Тогава получиха изравнително попадение. Доста неприятна ситуация за тях, понеже сега можеха да са с пълен актив от точки. Другата среща, на която ще се спрем в тази точка, е срещу Кристъл Палас. Отново наглед лесен съперник, който не би трябвало да затрудни тима на Юрген Клоп. Мачът бе спечелен, но трудно, с 1-0. Все пак трите точки бяха най-важни в този мач. Сайтове като българския Winbet доста често излизат с предложения, които определят Ливърпул за почти сигурен фаворит в подобни двубои, но успехите им не идват толкова лесно. Това сякаш е вродено в самия клуб Ливърпул, понеже тимът винаги е изпитвал трудности срещу по-слаби отбори. Много често, когато Ливърпул се е носил по гребена на вълната, следва мач срещу слаб противник и "мърсисайдци" се дънят. Няма ясна и точна причина за това, освен да предположим, че на тима му липсва мотивация или просто не съумява да се справи с по-непретенциозни тимове. Друг е въпросът, когато става дума за дерби сблъсъци.

Големите мачове са в кръвта на Ливърпул

Кръвната група на Ливърпул сякаш е създадена за големите мачове на тима. Това се видя и в последната среща преди паузата, когато "червените" се изправиха срещу Арсенал у дома. Едва ли някой ще очаква да разгромиш Арсенал, след като си се мъчил срещу Уотфорд и Кристъл Палас. Това може да е истина за някой друг отбор, но не и за Ливърпул. Да не говорим и за завръщането на тима в Шампионска лига, при което отново демонстрираха неоспоримата си класа на евро гранд. Подробни статистики за тези мачове може да разгледате в платформата на Bet365. Независимо дали става въпрос за Шампионска лига или Висшата лига на Англия, Ливърпул винаги се представя силно в дербитата.

Третият кръг в първенството им отреди домакинство на Арсенал. "Мърсисайдци" спечелиха срещата с 4-0, а можеха да бият и с двойно по-голям резултат. Ливърпул беше безупречен в тази среща и не остави никакви шансове на своя опонент, особено в атакуващ план. Голямата мотивация на Ливърпул в подобни срещи винаги им се отразява положително. Трябва обаче да отдадем заслуженото и на треньора.

Юрген Клоп се опитва да издигне Ливърпул до титлата в Премиър Лийг и полетът му продължава през този сезон. Букмейкърът Efbet бе сред първите, които се появиха с шансовете на Ливърпул за трофея в Англия. Клоп вече може да се похвали с почти изграден отбор. Твърдим почти, защото този тим на Ливърпул разполага със страхотна атака, но не можем да кажем същото за защитата. Там си личат проблеми и трите допуснати гола в първия кръг с Уотфорд ясно го показват. По-интересно е в преден план. Там Юрген Клоп е изградил страхотен синхрон между играчите и си личи тяхното взаимодействие. Анализаторите от Nostrabet препоръчват да хвърлите поглед върху третия гол в мача, който бе дело на Салах. Наблюдавайте как Салах отнема топката и тръгва към вратата, а в същото време Садио Мане тича с него. С движението си блокира двама защитници на Арсенал и им пречи да настигнат неговия съотборник. Това е само малък миг от цялостната лекция, която Ливърпул изнесе в този мач. Тимът просто не показа слабост, нямаше точка, в която Арсенал можеше да ги пречупи. И всичко това, защото Ливърпул има страстта за големите мачове, битките, дербитата.

Колкото и дербита да спечелят, в колкото и мача срещу силни отбори да победят, ако Ливърпул не печели титли, тези успехи няма да значат нищо. Юрген Клоп има емоцията в своя характер, която е характерна за Ливърпул. В него се съдържа онази лудост, от която "мърсисайдци" се нуждаят, за да печелят. Към момента тимът изглежда стабилен и със сериозни шансове за големи триумфи в бъдеще. Предстои да видим дали това бъдеще ще бъде по-скоро или ще бъде отложено, още веднъж.

  Сподели
809