Фаулър: Коутиньо ще се върне на пистата и пак ще играе за Ливърпул


Н. Гавазов

Фаулър: Коутиньо ще се върне на пистата и пак ще играе за Ливърпул

Бившият нападател на Ливърпул Роби Фаулър сподели мнение з ситуацията с полузащитника на отбора Филипе Коутиньо, който според каталунските издания, отказва да играе за мърсисайдци заради нежеланието на клуба да го продаде на Барселона. Тази информация се появи снощи, а след полунощ българско време испански медии съобщиха, че Ливърпул води тайни преговори с каталунския клуб за бразилеца и продажбата на Филипе е неизбежна.

"Всички говорят, че за Коутиньо вече не съществува обратен път към "Анфийлд". И това, че дори да остане в отбора след затварянето на трансферния прозорец, на него ще му е тежко да играе. За това много крещят, че той трябва да бъде продаден.

Категорично не съм съгласен с това.

Пред Коутиньо е Световното, където в състава на националния отбор на Бразилия с Неймар той ще бъде важен играч. И те имат шанса да спечелят този турнир. Иска ли Коутиньо да изпусне този турнир, отказвайки да играе за Ливърпул? В никакъв случай. Във футбола винаги има изход.

Сега Коутиньо ненавижда всички на "Анфийлд". Но, ако той никъде не отиде, то, повярвайте ми, той ще се върне на пистата и отново ще започне да играе за Ливърпул. При това след всеки неуспешен мач феновете ще му се ядосват. Ето защо той не бива да играе лошо. Но той има всичко, за да се справи с всичко това и да си върне тяхната любов.

Суарес успя с това. Той също подаде молба за трансфер, но проведе първокласен сезон, когато не му разрешиха да си тръгне. Феновете и досега го обичат. В такива случаи у играчите на първо място излиза не тяхната преданост, а техния професионализъм", написа Фаулър.

 

  Сподели
247