Блекпул е вече част от Премиершип (видео)


.

Блекпул е вече част от Премиершип (видео)

Тимът на Блекпул успя да победи Кардиф с 3:2 във финален плейоф за влизане в Премиершип и така ще участва през новия сезон в елита на Англия. Двата отбора успяха да ни направят свидетели на един изключително интересен двубой на "Уембли", където се бяха събрали близо 90 хиляди зрители. Кардиф успяха да открият резултата още в 8-та минута на двубоя, когато Майкъл Чопра получи прекрасен пас от съотборника си Уитингъм, след което нападателя прати топката в долния десен ъгъл на противниковата врата. В 13-та минута обаче Адам от тима на Блекпул изравни след бомбен шут от близо 25 метра. В 37-та минута Ледли отново даде преднина на тима от Уелс, но след три минути Тейлър-Флетчър отбеляза за 2:2.

          The Blackpool Team celebrate promotion during the Coca-Cola Championship Playoff Final between Blackpool and Cardiff City at Wembley Stadium on May 22, 2010 in London, England.

В добавеното време на първото полувреме Орнеморд изведе символичните домакини напред, като направи резултата 3:2. След това Кардиф успяха да организират опасна атака благодарение, на която те изравниха за 3:3 чрез Блейк, но страничния съдия отсъди засада и попадението беше отменено. така след като Нюкасъл и Уест Бромич успяха да влязат в Премиершип, днес Блекпул спечели за да намери мястото си в елита на английския футбол.

Видео: Тук

  Сподели
15