Мойс: Фелаини е важен за Юнайтед


И. Ангелов

Мойс: Фелаини е важен за Юнайтед

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс заговори, че Маруан Фелаини е един от най-важните играчи в състава на Жозе Моуриньо. Мойс търпя доста критики когато подписа с белгиеца за близо 30 милиона лири през 2013-та година, но през миналия сезон Фелаини бе един от най-често представящите се играчи за "червените дяволи":

"Е, когато взех Фелаини се надявах той да играе в различни срещи за Юнайтед. Той не беше играч, който да играе във всеки един мач. Той е играч, чийто размери са проблем за защитата. Това ти помага. Виждате как в Манчестър Юнайтед сега той получава място в атаката. 

"Аз получавах критики когато в Евертън го оставях напред. Той контролира топката страхотно с гърди, сваля я и може да се сравнява с всеки защото е добър футболист. Но той никога не е бил човекът, който да играе във всички срещи. Ако погледнете срещите, в които игра за Ван Гаал и сега за Моуриньо, той е жизненоважен. 

"Той е модерен футболист, покрива много пространство, подава добре без да е страхотен, може да вкара някой гол, помага в двете полета и височината му е нещо, което липсваше в Юнайтед и той го достави."

  Сподели
306