Юнайтед не е разглеждал Неймар като трансферна цел


Н. Гавазов

Юнайтед не е разглеждал Неймар като трансферна цел

Манчестър Юнайтед никога не е разглеждал нападателя Неймар като своя трансферна цел през това лято. Напомняме, че през миналата седмица ПСЖ подобри световния трансферен рекорд, който бе установен от "червените дяволи" през миналото лято с покупката на Пол Погба, заплащайки 222 милиона евро за нападателя Неймар.

Фактът, че 25-годишният футболист от националния отбор на Бразилия толкова лесно напусна Барселона предизвика въпроси, включително и дали Юнайтед не можеше да се пребори за нападателя. Още повече, че през лятото Жозе Моуриньо наистина търсеше нападател, спирайки се в крайна сметка на Ромелу Лукаку.

Високопоставен източник от "Олд Тарфорд" съобщи обаче, че не е проблем за Юнайтед да се включи в битката за Неймар, тъй като цената на играча е около 32% от годишните доходи на клуба и няма да представлява трудност, но името на Неймар никога не се е споменавало при обсъждането на трансферните цели на клуба през това лято.

Единственият период, когато Юнайтед е имал интерес към Неймар и е бил готов да извади парите за бразилеца е преди две години. Тогава английският клуб е влязъл в контакт с бразилеца и е предприел първи стъпки по осъществяване на сделката, но самият футболист не е пожелал да дойде на "Олд Трафорд", заради несъгласие с методите на работа на Луис ван Гаал.

 

  Сподели
151