Уест Хем е близо до трансфер на Харт


Н. Гавазов

Уест Хем е близо до трансфер на Харт

Уест Хем продължава да води преговори с Манчестър Сити за трансфера на вратаря Джо Харт. Според източника, първоначално "гражданите" не са имали намерение да отдават играча под наем, но ситуацията се промени в последните часове и клубът от "Етихад" е готов да отдаде Джо под наем с опция за покупката му в края на сезона за 20 милиона паунда.

Самият вратар желае да продължи кариерата си в Англия и да се закрепи в титулярния състав на "Трите лъва". Контрактът на Харт е до лятото на 2019 година, а що се отнася до Уест Хем, лондончани са съгласни да закупят англичанина, но само при положение, че той е успешен. Във връзка с това "чукове" и "граждани" преговарят за това, дали опцията за покупката на вратаря да има задължителен характер. Освен това се предполага, че Уест Хем ще преговаря и за намаляване на цената на играча до 17-18 милиона паунда. Така или иначе позициите на двата клуба са много близки и сделка може да има до края на текущата седмица. 

Напомняме, че Харт загуби титулярното си място в Сити след пристигането на Хосеп Гуардиола и през миналия сезон игра под наем за Торино.

 

  Сподели
104