Моуриньо помогнал на Арсенал да закупи Лаказет


Н. Гавазов

Моуриньо помогнал на Арсенал да закупи Лаказет

Манчестър Юнайтед сериозно е обмислял вариант с привличането на нападателя Александър Лаказет, който неотдавна премина от Олимпик Лион в Арсенал. Напомняме, че вчера "червените дяволи" завършиха трансфера на Лукаку от Евертън в размер на 75 милиона паунда, като по-рано през същия месец Арсенал потвърди прехода на Лаказет за 52.7 милиона паунда.

Британски източник разполага с информация, че Юнайтед също е обмислял да закупи Лаказет. След като Атлетико не успя да постигне отмяна на забраната за трансфери и преходът на Александър в Мадрид се срина, от тази ситуация е бил готов да се възползва клубът от "Олд Трафорд".

Но след като проучил отчетите на своите скаути, мениджърът на Юнайтед Жозе Моуриньо е блокирал кандидатурата на 26-годишния французин, който вкара 129 гола в 275 мача за Лион.

Съобщава се, че "червените дяволи" са отхвърлили много работа, следейки Лаказет. У скаутите на клуба са възникнали съмнения относно скоростта и физическите качества на нападателя, както и съмнения по отношение на това да се проявява в големите мачове. Цялостната оценка е била, че играчът не съответства на нивото на Висшата лига на Англия. Поради тази причина Жозе решил да не се бори за французина, което пък принудило Олимпик Лион изкуствено да не повишава цената на своя играч. На практика, португалецът помогнал на Арсенал да получи "без бой" Лаказет, подписвайки дългосрочен договор с нападателя.

 

  Сподели
283