Санчес иска да продължи кариерата си в Манчестър Сити


Н. Гавазов

Санчес иска да продължи кариерата си в Манчестър Сити

Нападателят Алексис Санчес изрази желание да напусне Арсенал и да се присъедини към Манчестър Сити през лятото. Както е известно, Арсен Венгер прави всичко възможно, за да убеди Санчес да остане на "Емирейтс. Арсенал обнови своя трансферен рекорд с покупката на Александър Лаказет, също така изрази готовност да повиши заплатата на чилиеца до 275 000 паунда на седмица.

Но нов контракт не влиза в плановете на 28-годишния Санчес. Според британски източници, Алексис се надява, че офертата на Манчестър Сити в размер на 47 милиона паунда ще бъде приета от Арсенал. "Гражданите", за разлика от ПСЖ и Байерн Мюнхен, не са впечатлени от цената на играча и от неговите финансови претенции и са съгласни да му плащат по 400 000 паунда на седмица, което автоматично прави от Алексис най-заплатеният футболист не само в Англия, но и в Европа. Очевидно е, че Арсенал ще има огромни трудности в опитите си да задържи Санчес.

"Отсъствието на възможност да играе в Шампионска лига е много важно за Санчес, който е мотивиран да играе в този турнир. В Русия (Купата на Конфедерациите 2017) Алексис разговаряше със своите съотборници относно трансфер в Сити и всички са на едно мнение: за Алексис ще е много по-добре да приключи отношенията си с Арсенал и да се присъедини към по-амбициозния Сити. Алксис не възнамерява да остава в Арсенал, той няма нито една причина да направи това", съобщава източник от обкръжението на чилиеца.

 

  Сподели
210