Жиру се готви да напусне Арсенал


Н. Гавазов

Жиру се готви да напусне Арсенал

Трансферът на Александър Лаказет не оставя на нападателя Оливие Жиру друг избор, освен да напусне "Емирейтс" през това лято. Снощи Арсенал обяви за привличането на Лаказет, с което лондончани обновиха своя трансферен рекорд. Според специалисти, това е признак, че кариерата на Жиру в Арсенал е приключила.

Оливие едва ли ще се смири с ролята на резерва през сезон, който предшества Световното първенство. Поради това основна задача пред Жиру е да си осигури редовна игрова практика, независимо за кой отбор става дума.

Според последни данни, от услугите на 30-годишния французин се интересуват Уест Хем, Марсилия и Лион, но по-вероятно е Жиру да се отправи към Евертън, който се готви за раздяла с Ромелу Лукаку.

Цената на нападателя е 20 милиона паунда и не би трябвало да бъде проблем за "карамелите", които вече похарчиха 100 милиона паунда за нови попълнения. Проблемът може да дойде от Арсенал, от където по принцип не желаят да подсилват своите конкуренти във Висшата лига. Ако "артилеристите" погледнат на Евертън като конкурент за топ 6, много е вероятно Жиру да се завърне във Франция.

 

  Сподели
67