Пеп: На Сити му трябват 10 години да стигне Реал и Барса


И. Ангелов

Пеп: На Сити му трябват 10 години да стигне Реал и Барса

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола сподели, че според него ще са нужни поне 10 години за да може отборът на "гражданите" да достигне класата на отбори като Барселона, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен. 46-годишният преживя първи сезон без трофей в кариерата си в своята първа година в Манчестър:

"Аз няма да се променя защото аз не зная как да правя нещата по друг начин. Тук, както и навсякъде, се играе 11 срещу 11 на едно пространство. Разликата е, че съдиите позволяват повече и играта е по-балансирана. Надявам се да се справя добре, защото се насладих на първия сезон.

"Има хора, които казват, че не всичко е било добре, но трябва да се проследи какво направихме до тук. Като треньор за 7 години професионална кариера аз имам 6 спечелени първенства. Едната година, която не спечелих, може да се обсъжда. Винаги на полуфинали в Шампионска лига. Тази година не бяхме там, но дори Барса не стига всяка година до полуфинал.

"Сити е страхотен отбор, те са в Шампионска лига 5 поредни години, което е единствено постижение за английски отбор. За да стигне Барса, Реал Мадрид, Байерн, Ювентус обаче ще е трудно. Трябва време, десетилетие."

  Сподели
104