Киоун призова Венгер да не променя схемата


Н. Гавазов

Киоун призова Венгер да не променя схемата

Легендата на Арсенал Мартин Киоун призова мениджъра на "артилеристите" Арсен Венгер да запази верността на схемата с трима защитника през новия сезон. През последните две десетилетия Арсенал игра изключително с четирима бранителя, но дълбоката криза от миналия сезон накара Венгер да промени схемата, което позволи да бъде поправена ситуацията и да бъде спечелена Купата на Англия. Киоун е на мнение, че Арсен не трябва да се връща към старата тактика.

"Когато те започнаха да играят с трима защитника и един полузащитник малко отпред, а Джака бе добър в тази роля, това позволи на Рамзи да се включва в атаките, ние престанахме да бъдем под опасност от контраатака", заяви Киоун.

"През последните шест-седем години противниковите контраатаки бяха истински проблем. Мога да си спомня много случаи, когато Арсенал се оказваше не готов за контраатаки, когато на Арсенал му липсваше баланс", каза още бившият футболист.

"Схемата с трима защитника сега е на мода. Висшата лига бе спечелена от отбор с трима защитника, Купата на Англия - също. Не виждам причини, за да се откажем от това през следващия сезон. Тази схема е истински добра. С нея спечелихме девет от десетте последни мача", завърши Киоун.

 

  Сподели
282