Агер: Матип може да бъде доволен от своя първи сезон


Н. Гавазов

Агер: Матип може да бъде доволен от своя първи сезон

Бившият защитник на Ливърпул Даниел Агер положително оцени дебютния английски сезон на Жоел Матип и изрази увереност, че камерунецът ще продължи своя прогрес. Жоел пристигна на "Анфийлд" със свободен трансфер през миналото лято и безпроблемно се вписа в плановете на мениджъра Юрген Клоп. Агер е убеден, че Матип ще стане още по-важен играч за отбора през новата кампания.

"Той бе добър в своя първи сезон. Винаги е тежко в първия сезон във Висшата лига и това не важи само за защитниците. От теб се иска адаптация, а аз мисля, че той добре се справи. Футболът в Англия отнема много сили и енергия, тук се играе много по-бързо от останалите лиги и ти непременно трябва да свикнеш с това", заяви Агер.

"Той вече се запозна с Висшата лига и през новия сезон ще може да използва своя опит, получен през предишната кампания. През своя първи сезон показа достатъчно, но за да играе редовно за Ливърпул му е нужна стабилност, а това се постига след няколко сезона. Първият му сезон в Ливърпул бе добър и мисля, че той може да е доволен от това", добави датчанинът.

 

  Сподели
86