Юнайтед няма интерес към Роналдо


Н. Гавазов

Юнайтед няма интерес към Роналдо

Манчестър Юнайтед няма интерес към нападателя на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, съобщава източник, който се намира близо до "кухнята" на клуба от "Олд Трафорд". Напомняме, че в светлината на слуховете за напускането на португалеца на "Сантяго Бернабеу", се появиха и съобщения за евентуално връщане на Роналдо в Манчестър Юнайтед.

По-рано днес испански източници съобщиха, че Роналдо е помолил агента си Жорже Мендеш да направи максимума за да се състои негов трансфер в Юнайтед. Паралелно с това The Times съобщи, че "червените дяволи" ще похарчат 210 милиона паунда за двама нападатели на Реал Мадрид (Роналдо и Алваро Мората).

Не закъсня и реакцията на известния испански журналист Гилем Балаге, който в своя блог написа, че португалецът се чувства неудовлетворен в Мадрид, където по-скоро работи, отколкото играе, докато Юнайтед остава единственото място, където е получавал удоволствие от играта.

"Играчът иска да стане част от "червените дяволи" и да усеща манчестърския дух", написа Балаге, който твърди, че Юнайтед вече работи по трансфера на португалеца.

В действителност, английският клуб няма интерес към Роналдо в момента. Първо, политиката на Юнайтед е да строи отбор на бъдещето от млади играчи, а не от стареещи звезди, чиито показатели спадат и едва ли ще бъдат успешни на "Олд Тарфорд". Второ, английският клуб няма намерение да плаща огромни пари за трансфера на португалеца с оглед на годините му. Случаят с Ибрахимович е изолиран, тъй като шведът пристигна със свободен трансфер. Трето, в Юнайтед са обезпокоени от репутацията на португалеца, който има проблеми с правоохранителните органи в Испания и неяснотата около делото за укриване на данъци, което се води срещу Кристиано. 

Приоритет за Юнайтед остава покупката на Антоан Гризман и най-вече на Килиан Мбапе, където клубът смята да хвърли всички усилия.

 

  Сподели
384