Лапорта: Сити става изключително силен


И. Ангелов

Лапорта: Сити става изключително силен

Бившият президент на Барселона Хоан Лапорта сподели мнението си за отбора на Пеп Гуардиола Манчестър Сити. Според Лапорта привържениците на клуба би следвало да са въодушевени от развитието на клуба и привлечените играчи, като същевременно той се освободи от доста от играчите, които са под нивото на представянията:

"Ако Сити го подкрепи той ще успее. Той е оптимист, победител, и е смел. Той няма да се скрие. Пеп изглеждаше много добре. Той беше тук за няколко дни, срещнахме се и той беше много надъхан. Той е щастлив в Сити, оптимист е, че може да построи нещо.

"Планът им за подсилване на отбора е много добър. Мисля, че те ще са изключително силни. Феновете ще са развълнувани. Аз не зная какво ще направят. Това, което знам много добре, е, че Пеп и Чики Бегиристайн могат да построят отбор от ентусиазирани хора.

"Статистиката на Пеп говори сама за себе си. Навсякъде той е намерил идентичност. Той познава Барселона от дете, но беше успешен в Байерн и съм убеден, че ще е така в Сити. Той е късметлия да работи с Чики и Феран Сориано, които му се доверяват. Това е добре за него.

"Когато видях Пеп, той беше ентусиазиран и въодушевен за бъдещето. Той е умен, има емоционална интелигентност, умение да убеждава. Не е лесно, Висшата лига е предизвикателство и има два страхотни отбора в града, но той е най-добрият треньор в света и можеше да поеме всеки отбор. Той избра Сити защото те имат вяра, че той ще осъществи проекта им.

"Той ще остави своя отпечатък. Ако гледахте Сити миналата година играчите си подаваха добре, а това не се променя за един ден. Трябват ти правилните играчи. Те ще доведат играчи, които ще играят в неговия стил, който не трябва да е идентичен на този на Барса. Той е интелигентен, ще се адаптира. Ще създаде идентичност и връзка с феновете."

  Сподели
177