Стана известна предварителната програма за сезон 2017/18 във ВЛ


Н. Гавазов

Стана известна предварителната програма за сезон 2017/18 във ВЛ

Висшата лига на Англия публикува предварителното разписание за новия сезон 2017/18. Кампанията ще започне през уикенда 12-13 август, а ще завърши на 13 май, т.е. седмица по-рано, което е обусловено от Световното първенство в Русия през следващата година.

Челси ще започне титлата си с домашен мач срещу Бърнли, докато Арсенал приема Лестър, Манчестър Юнайтед - Уест Хем, Тотнъм пък ще се отправи на завърналия се във Висшата лига Нюкасъл, Манчестър Сити като гост ще изпита друг нов в лицето на Брайтън, а Ливърпул ще навести Уотфорд.

Първият голям мач от новия сезон, в който ще се срещнат двата най-добри отбора през изминалия сезон, ще се състои още във втория кръг, когато Тотнъм на "Уембли" ще се срази с Челси. А още след седмица феновете ще гледат Ливърпул и Арсенал. На 16 септември един срещу друг ще се изправят Челси и "артилеристите".

Емблематичното дерби в английския футбол между Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще се състои на 14 октомври на "Анфийлд". Манчестърските дербита са на 9 декември и 7 април.

Както се предполага, сезонът няма да се размине без традиционния празничен период, характерно само са най-динамичното, конкурентно и популярно първенство в света - от 2 декември до 1 януари отборите ще изиграят по осем мача, включително и четири срещи за девет дни около Коледа и Нова година.

Напомняме, че разписанието е предварително и непременно ще претърпи изменения заради различните турнири и предпочитанията на телевизионните компании.

 

  Сподели
304