Моуриньо ще закупи още четирима до края на лятото


Н. Гавазов

Моуриньо ще закупи още четирима до края на лятото

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо има намерение да осъществи още четири трансфера до края на лятото. Напомняме, че снощи клубът от "Олд Трафорд" обяви за прехода на централния защитник на Бенфика Виктор Линдельоф, а днес португалският клуб потвърди информацията.

С това няма да приключи работата на клуба на пазара за нови играчи.

Най-важен приоритет за Моуриньо остава обновяване на атакуващата линия на отбора. Това е свързано с напускането на Златан Ибрахимович и изключването на Уейн Рууни от сметките на португалеца за новия сезон - англичанинът може да бъде продаден, но дори и да остане, той твърдо ще бъде сред резервите. В тази връзка Юнайтед продължава работата по привличането на Алваро Мората от Реал Мадрид и на Андреа Белоти от Торино. В клуба оценяват испанеца на 60 милиона паунда, а италианеца на 70 милиона в британска валута. Мадридчани и торинци настояват за по-големи суми, но Юнайтед е убеден, че сделка ще има според условията на английския клуб, отчитайки желанията на играчите да се присъединят към "червените дяволи".

Съставът на Юнайтед ще попълни и полузащитникът на Интер Иван Перишич. Към момента английският клуб предлага 15 милиона паунда по-малко от исканите 50 милиона, така че преговорите продължават. Според последни информации, Юнайтед е склонен да увеличи офертата с 5 милиона евро и да бъдат включени различни бонуси, включително и премии за спечелване на Шампионска лига и Висшата лига на Англия.

Последният играч в списъка на Моуриньо е полузащитникът на Монако Фабиньо. Преговорите по играча са все още в начален стадии, но управата на Юнайтед счита, че тук ще бъдат изразходвани най-малко усилия и този трансфер ще бъде оставен за най-накрая.

 

  Сподели
122