Санчес и Йозил искат да напуснат Арсенал


Н. Гавазов

Санчес и Йозил искат да напуснат Арсенал

Арсенал е на път да загуби две от звездите си през това лято, съобщават британски и немски източници. Според информацията, нападателят на Алексис Санчес е отклонил предложението на клуба за нов договор и е изразил желание да напусне клуба. Напомняме, че последната оферта на "артилеристите" към чилийския национал е за заплата от 300 000 паунда на седмица. Независимо от перспективата да стане един от най-заплатените играчи във Висшата лига на Англия, Санчес не е приел предложението. Според източници от "Емирейтс", нападателят желае да се присъедини към Байерн Мюнхен през лятото.

Предполага се, че агентът на играча е договорил с баварците условията на личния договор на Санчес на новото работно място и сега се очаква отварянето на трансферния прозорец, за да може Байерн да изпрати официална оферта за Алексис. Очакванията са, че шампионите на Бундеслигата ще платят 40 милиона евро на Арсенал за звездата.

Що се отнася до Йозил, немецът също е отказал предложението на клуба за нов договор със заплата от 300 000 паунда на седмица. Месут е настроен да изпълни ангажиментите си към лондончани, предвидени от сегашния му контракт и да напусне Арсенал като свободен агент през следващото лято, когато изтече срокът на настоящия му договор.

Напомняме, че днес се очаква клубът от "Емирейтс" да обяви за новия двегодишен договор на Арсен Венгер.

 

  Сподели
191