Пеп: Арсенал е извън топ 4, а това показва нивото на конкуренцията


Н. Гавазов

Пеп: Арсенал е извън топ 4, а това показва нивото на конкуренцията

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели впечатленията си от разгрома над Уотфорд с 5:0 в мач от 38-я кръг на Висшата лига на Англия.

"Ние изпитвахме огромен натиск. Поздравявам Челси и Тотнъм - радваме се, че заехме трето място. Арсенал няма да играе в Шампионска лига през следващия сезон, а това още един път доказва, колко е жестока конкуренцията във Висшата лига", заяви Гуардиола.

"Немалко направихме през този сезон, но отборът се съди по резултатите. Ние трябва да играем по-добре,з а да намалим разликата от първите два отбора. Ще се стараем. Манчестър Сити няма толкова голям опит от участие в Европа, както Юнайтед или Арсенал. Но ние сме в Шампионска лига вече 5-6 години и трябва да се приближим към нивото на най-силните европейски отбори. Манчестър Сити е един от най-добрите отбори, с които ми се е налагало да работя. Тези играчи никога не се предават - радвам се да тренирам такъв отбор. Сега по-добре познавам Висшата лига и съжалявам, че не успях да завоювам титлата: два отбора бяха по-силни от нас през този сезон", добави испанецът.

 

  Сподели
271