Конте: Сезонът не е завършил, трябва да спечелим Купата


Н. Гавазов

Конте: Сезонът не е завършил, трябва да спечелим Купата

Мениджърът на Челси Антинио Конте сподели впечатленията си от победата над Съндърланд с 5:1 в последен мач от сезона във Висшата лига на Англия и определи Арсенал като фаворит във финала за Купата на Англия.

"Днес бе много емоционален ден. Ние великолепно завършихме фантастичен сезон. Спечелихме титлата, постигайки 30 победи, а това е превъзходно. Наложи се да преодолеем немалко трудности, но сега можем с гордост да празнуваме спечелването на титлата с феновете и своите семейства", заяви Конте.

"Ние нямаме право да мислим, че сезонът е завършил и победа или загуба на финала няма да промени общата ситуация. Ние трябва да мислим като победители. Днес можем да празнуваме и да се наслаждаваме на момента. Ако успеем да спечелим Купата на Англия, тогава сезонът ще е фантастичен. Ние трябва да намерим нужната мотивация, тъй като съперниците във финала са равностойни. Отстъпихме на Арсенал с 3:0 в първия мач от сезона, а след това взехме реванш 3:1. Сега ни предстои трети мач. Трябва да приберем емоциите в душата си и добре да поработим в навечерието на последния двубой. Имаме отлична възможност да направим дубъл", добави италианецът.

"Опитах се да намеря оптимално решение за отбора и да въведа всички играчи към нужната форма, а да там на други практика, повече време. Сега имам шест дни за вземане на решение по стартовия състав. Ако ме попитате за фаворита, аз ще ви кажа, че това е Арсенал, тъй като за тях това е единствената възможност да завършим сезона с добър резултат. Това ще е много труден мач, тъй като освен всичко те за първи път от дълги години останаха без Шампионска лига. Сега не говоря за тактика, а за правилната мотивация", завърши Конте.

 

  Сподели
136