Венгер: Някога ще разкажа, защо се случи спадът след декември


Н. Гавазов

Венгер: Някога ще разкажа, защо се случи спадът след декември

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер разговаря с журналисти след мача с Евертън от последния кръг на Висшата лига на Англия. Както е известно, "артилеристите" победиха съперника си с 3:1, но завършиха на пето място в класирането и няма да участват в Шампионска лига през следващата година.

"Влюбен съм в този клуб за цял живот. Не трябва да се поставя под съмнение моята любов към арсенал. Отказах на много клубове в хода на кариерата си. Както вече казах, ще обсъдим с ръководството бъдещето ми след финала за Купата на Англия", заяви Венгер.

"Мисля, че главното е да се запази сегашният състав, защото това са играчи от най-високо ниво, те израснаха и много научиха. Тази сила, която демонстрирахме през последните два месеца в толкова враждебна обстановка, красноречиво характеризира отбора", добави французинът.

"Вън от зависимостта от това, как ще се развие всичко, аз съм убеден, че този състав ще спечели Висшата лига през следващата година или по-късно. Ще бъдем сериозна сила през следващия сезон, ако успеем да запазим състава. Бяхме сериозна сила до декември, борехме се за титлата, но след това се случи спад. Някога ще разкажа за причините това да се случи", каза още мениджърът.

 

  Сподели
324