Гуардиола научил най-важния си урок в Англия


Н. Гавазов

Гуардиола научил най-важния си урок в Англия

Наставникът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола заяви, че дебютният сезон в Англия го е научил на нещо, а именно, че отборът трябва да вкарва повече голове. Испанският специалист е на мнение, че отборът е загубил много точки заради лоша реализация.

"Моят главен урок? В крайна сметка научих, че трябва да се вкарват повече голове. Ние загубихме много точки, особено у дома. Допустимо е съперникът да създаде два, три или четири момента за мач. Това е невъзможно да се избегне. Но самите ние вкарвахме малко у дома си", заяви Гуардиола.

"За това ние трябва да играем по-добре, да създаваме повече положения, за да вкараме повече голове. Ако подобрим това, дистанцията от Тотнъм и Челси ще бъде по-малка. Ако не го направим, тогава ще се получи същото както през този сезон", каза още испанецът.

Също така Хосеп намекна, че възнамерява да реши този проблем не само с покупка на нови играчи.

"Мисля, че имаме момчета, които могат да вкарват. Например, Кевин Де Брюйне има най-много асистенции в лигата, а в добавка, той 11, 12, 13,14 или 15 пъти удари гредата през този сезон. Така, че разликата между гредата, гола и отсъствието на гола може да бъде сантиметри и ако използваш макар и половината от тези моменти, това може да ти донесе седем или осем допълнителни точки. За това ние трябва да бъдем по-точни при такива ситуации и ще се постараем да осигурим това", добави специалистът.

 

  Сподели
184