Венгер: Няма да е катастрофа, ако не играем в ШЛ


Н. Гавазов

Венгер: Няма да е катастрофа, ако не играем в ШЛ

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер увери, че отсъствието от Шампионска лига няма да стане проблем за неговия клуб във финансово отношение. Преди последния кръг във Висшата лига на Англия "артилеристите" изглеждат аутсайдери в борбата за четвъртото място, тъй като трябва да разчитат на препъване от страна на Манчестър Сити и Ливърпул.

Предишният път когато Арсенал се сблъска с въпроса за своето попадане в Шампионска лига бе преди 38-я кръг на сезон 2005/06, когато провал на Тотнъм, чиито играчи по тайнствен начин се разболяха от стомашно разстройство, позволи на "артилеристите" да завършат в топ 4.

Този път обаче Венгер се притеснява много по-малко, отколкото през 2006 година, тъй като разбира, че клубът твърдо стои на краката си и спокойно може да се справи и без парите от Шампионска лига.

"През 2006 година ни очакваше финал срещу Барселона, а победата в него бе наша резервна възможност за попадане в Шампионска лига. За това нашите опасения да не попаднем в Шампионска лига бяха по-малки, отколкото сега. Сега вероятността да не попаднем са по-големи, но ние все още имаме шансове и трябва да се съсредоточим само върху това, което смятаме за най-важно - да спечелим своя мач", заяви Венгер.

"Искаме да играем в най-доброто съревнование и за това искаме да попаднем в Шампионска лига. И ние все още сме близки до това. Само на една точка сме. Имаме шансове и даже те да са малки, ние трябва да бъдем професионалисти и да се сражаваме до края", каза още французинът.

"Мястото в топ 4 няма толкова финансово тегло, както по-рано. Убеден съм в това, защото нараснаха парите от телетранслация на мачовете. Отсъствието от Шампионска лига вече не ти причинява страдания. Намирах се тук в период, когато плащахме за стадиона и доходите от Шампионска лига имаха абсолютна важност. Сега, от финансова гледна точка, ние не изпитваме проблеми. Разбира се, искаме да играем в най-доброто съревнование, но ако не попаднем там, това няма да е катастрофа във финансово отношение", завърши Венгер.

 

  Сподели
141