Гуардиола: Симулациите не са главен проблем на футбола


Н. Гавазов

Гуардиола: Симулациите не са главен проблем на футбола

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола сподели мнение за борбата със симулациите. Напомняме, че по-рано през седмицата Висшата лига на Англия взе решение за създаване на орган, който да се бори със симулациите в английския футбол. Гуардиола, за когото не един път се появяваха слухове, че толерира нечестните методи за борба по време на работата си в Барселона е убеден, че това не е най-големият проблем на футбола.

"Понякога всички грешат. Ние също разглеждаме съдийските решения? Грешки се случват. Моето влияние и моето мнение нямат значение. Ще приемем всичко, което решат. Не мисля, че симулациите са главен проблем. Има много по-големи неща. Съдиите всичко знаят. Те са главното. Ще приема правилата на Федерацията, ФИФА, УЕФА", заяви Гуардиола.

"Видеоповторенията рано или късно ще се появят. Тази технология ще помогне на съдиите да вземат по-справедливи решения и по-малко да грешат, защото сега много се греши. Футболът стана по-бърз. Играчите изпреварват съдиите, когато те тичат да решат ситуациите. За това са нужни и нови технологии", каза още мениджърът.

 

  Сподели
124