Ман Сити разби УБА


И. Ангелов

Ман Сити разби УБА

Манчестър Сити прие Уест Бромич Албиън в срещата от поредния тридесет и седми кръг на английската Висша лига. Днес на "Етихад Стейдиъм" домакините се разправиха с 3:1 със своя съперник, като Габриел Жезус, Кевин Де Брюйне и Яя Туре вкараха головете. Де Брюйне грабна и 16-ата си асистенция в сезона, което е рекорден брой за футболист на "гражданите" за един сезон в елита.

Срещата започна с положения пред Агуеро и Сане за домакините, но Жезус откри в 27-ата минута когато Де Брюйне центрира от ляво за бразилеца, който вкара от близо за 1:0. Още в следващата атака самият Де Брюйне вкара, а асистенцията му върна Жезус за 2:0.

В 57-ата минута 3:0 оформи Яя Туре, който беше изведен на дъгата от Агуеро и навлезе сам срещу вратаря, пускайки топката ниско в десния ъгъл за победата. Към края гостите започнаха да владеят повече топката, като достигнаха до гола си в 87-ата минута когато Ниом центрира по земя от дясно към дузпата и Хал Робсън-Кану завърши за 3:1.

Така Сити застава със 75 точки на третото място без шансове за второ, 2 точки назад е Ливърпул, докато Арсенал е пети със 72 преди последния кръг от сезона.

  Сподели
138